Internaat Edegem

logo_Internaat-Sportinternaat_daVinci
image001

studiebegeleiding

Studeren doen onze jongeren bij ons in de beste omstandigheden. Ze staan er niet alleen voor: Ze kunnen altijd op de steun en hulp rekenen van onze ervaren opvoeders. Onze opvoeders volgen ook de prestaties op, controleren taken en lessen en plannen samen al het huiswerk en lessen. We koppelen natuurlijk geregeld terug naar de ouders en de verschillende scholen. Zo kunnen we bijsturen waar nodig.

De jongeren van de basisschool en 1ste graad studeren meestal in hun eigen kamer. Wie een kamer deelt, zit op een andere plaats. Hier kan iedereen in rustige omstandigheden alle taken en lessen uitvoeren / maken, dit onder toezicht van de aanwezige opvoeder. We maken, indien nodig, elke maandag een weekplanning voor onze jongeren.
De opvoeder is op de gang aanwezig en is beschikbaar voor vragen over taken en lessen. Deze opvoeder kan uiteraard niet naast uw zoon / dochter gaan zitten tijdens de verplichte studie. 

De jongeren van de 2de en 3de graad secundair onderwijs beschikken over een individuele kamer waarin ze in de meest optimale omstandigheden kunnen studeren.
(Er is tijdens de studie steeds een opvoeder aanwezig op de 2de en 3de verdieping.)

Iedereen studeert op vaste tijdstippen, dit gedurende 1 uur. (Meestal van 18u45 tot 19u45). Langer studeren kan uiteraard, minder zeker niet! 
Soms worden er afspraken gemaakt om hier voor het avondeten al aan te beginnen.
Wie na dit verplicht uurtje studie nog behoefte heeft aan meer studietijd, kan uiteraard verder werken.

Tip voor alle jongeren: Vraag zeker uitleg en hulp als dit nodig is, onze opvoeders zijn beschikbaar en helpen je graag.

shopping
32
foto b